Venlo: HTS-er of TU-er (achtergrond in industriële automatisering)

inventlogobwklein

Schulz Systemtechnik bv in Venlo is onderdeel van een Duits familiebedrijf, een groep van high tech ondernemingen in industriële automatisering, agrotechniek en duurzame energie. Met ruim 1500 werknemers ontwikkelt en bouwt de groep innovatieve automatiseringsconcepten en toepassingen in alle sectoren van de Duitse industrie. R&D, engineering en fabricage vinden in Duitsland plaats, met name in de bedrijven in de regio Bremen en Hannover. Klanten van Schulz Systemtechnik zijn topbedrijven in de groot industrie en het betere MKB. Eigen initiatief en samenwerkingszin worden gewaardeerd.

Vanuit de locatie Venlo wordt met zes medewerkers de industriële markt in de Benelux bediend. De strategie van Schulz is om het groeiende marktaandeel in Nederland, België en Luxemburg verder uit te breiden door investeringen in de verkooporganisatie en bedrijfsovernames.

Ter versterking van de organisatie willen wij in contact komen met een m/v:

Ondernemende en commercieel acterende HTS’er of TU’er met een achtergrond in industriële automatisering

HBO, TU, automatisering, mechatronica, industrie 4.0, werktuigbouwkunde, robotica, machinebouw, engineering, hardware, electrotechniek, regeltechniek, energietechniek, software, sales, agrofood, industrie


Samen met de directie in Venlo ga je op de Nederlandse markt op zoek naar interessante automatiseringprojecten. Je neemt hierin het voortouw en zorgt na een periode van opbouw continue met voldoende aanvragen aan de bal te blijven. In je presentaties en aanbiedingen baat je de kracht uit van Schulz, die in alle sectoren van de Duitse industrie de meest complexe en innovatieve automatiseringsoplossingen weet te realiseren.

Werkzaamheden

 • In samenspraak met Nederlandse directie opstellen van verkoopplan
 • Voorbereiding en planning van acquisitie afspraken
 • Contact leggen met potentiële opdrachtgevers in Benelux
 • Overleg met collega’s over de voortgang
 • Samen met Nederlandse projectmanagers afronden van opdrachtverwerving
 • Bezoeken van potentiële opdrachtgevers
 • Verzorgen van bedrijfspresentaties
 • Samen met Nederlandse en Duitse collega’s deelnemen aan beurzen
 • Uitbrengen en opvolgen van offertes
 • Overleg over engineering en calculaties met Duitse collega’s

Gevraagde competenties

 • HBO en/of Academisch technische opleiding, bijvoorbeeld mechatronica, werktuigbouwkunde, procestechniek, technische bedrijfskunde, energietechnologie, vliegtuigbouwkunde, electrotechniek, informatica, logistieke engineering
 • Goed logisch en analytisch denkvermogen; snel doorzien van procesverbeteringen
 • Sterk in het identificeren van behoeften van klanten
 • Goede rekenkundige vaardigheden
 • Presentatievaardig; overtuigingskracht
 • Samenwerkingszin; onderhouden van relaties
 • Resultaatgericht, initiatiefrijk, ambitieus en creatief
 • Werkervaring als sales manager, engineer, account manager, business development manager, projectmanager,(speciaal) machinebouw, industriële automatisering, proces automatisering, energietechniek of agrotechniek
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Duitse en Engelse taal
 • Woonachtig in Zuid-Oost, Midden- of Noord-Oost-Nederland

Gevraagde motivatie

 • Je hebt interesse in industrie 4.0 en wilt hiermee een tweede of derde stap in je loopbaan zetten
 • je zoekt hiervoor een werkgever, die jou als automatiseringsprofessional alle voordelen voor acquisitie en realisatie van complexe projecten biedt

Het Schulz Systemtechnik aanbod aan jou
Een werkgever die je alle tools biedt om resultaat te boeken. Goede en prettige collega’s, die graag succesvol willen samenwerken. Salaris € 70.000 per jaar, inclusief Duitse auto van de zaak. Interessante arbeidsvoorwaarden, met de mogelijkheid om deels vanuit een Home Office te werken. Bij gebleken geschiktheid en motivatie is er mogelijkheid tot participeren.

De sollicitatieprocedure
De sollicitatieprocedure is in samenspraak met Invent Personeel en Organisatie in Venlo.
Bij interesse kun je contact opnemen met en solliciteren bij Jack Lenssen. E-mailadres: jacklenssen@invent-personeel.nl. Tel 06 53 313838. 
Kantoor Venlo | Innovatoren | St. Jansweg 15 | 5928 RC Venlo | www.invent-personeel.nl