Venlo: Laborant-Onderzoeker Metalen (Betonstaal)

inventlogobwklein

Onze opdrachtgever Concrefy, gevestigd in de TrafficPort in Venlo, is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in betontechnologie. Met een frisse kijk en innovatieve technologie brengt Concrefy de betonindustrie naar een nieuwe standaard. Materiaalkundig onderzoek, productontwikkeling en procesverbetering, maar ook schadeanalyse en inspecties zijn de diensten. Concrefy combineert betontechnologie, moderne (meet-)technieken, en data-analyse in pragmatische “Decision Support Tools” en creëren toegevoegde waarde voor de klant.

De vijftig werknemers zijn initiatiefrijke probleemoplossers die met slim samenwerken aan de bal blijven. Technici met kennis en affiniteit met bouwtechniek, betontechnologie en research kunnen hier hun hart ophalen. De bedrijfscultuur is mensgericht, informeel en collegiaal. Kernwaarden van de bedrijfscultuur zijn afspraken nakomen en kwaliteit leveren, samenwerken, respect voor elkaar, blijven leren en innoveren. 

In verband met de groei van Concrefy zijn we op zoek naar een:

LABORANT-ONDERZOEKER METALEN (BETONSTAAL)
die wil doorgroeien

De functie: 

 • Wekelijks komen van staalproducenten, prefab betonfabrikanten en bouwbedrijven uit binnen- en buitenland opdrachten binnen om betonstaal te testen en onderzoeken. 
 • De persoon die we zoeken brengt de binnenkomende opdrachten in kaart, doet de werkvoorbereiding, werkt zelf in het lab mee met de uitvoering, rapporteert intern de resultaten en heeft contacten met klanten. Hij werkt nauw samen met het Bedrijfsbureau. 
 • In de toekomst zullen de coördinerende en aansturende werkzaamheden en het begeleiden en adviseren van klanten een steeds groter deel van de functie uitmaken. 

De werkzaamheden: 

 • Onderzoeken van verschillende staalproducten
  Statisch en dynamisch testen, werken aan trekbanken, meten en registreren
 • Controleren en rapporteren van de vastgestelde resultaten conform vigerende regelgeving, normen en voorschriften
 • Klanten actief begeleiden en adviseren op gebied van rapportages en gebruik van het web portaal
  Organiseren van de dagelijkse opdrachtenstroom metaalonderzoek
  Begeleiden, coachen en coördineren van de collega’s 

Functie-eisen: 

 • Technische opleidingen op minimaal MBO+ niveau bijvoorbeeld in staalconstructie, werktuigbouwkunde, materiaalkunde, lastechniek
 • Ervaring als laborant of onderzoeker op een voor de functie relevant werkterrein Leerambitie, gedrevenheid en flexibel 
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Een nauwkeurige, resultaatgerichte en kwaliteitsbewuste manier van werken Talenten om te plannen, coördineren en communiceren 

Gevraagde motivatie
Je zoekt een functie op je vakgebied en wilt als specialist klanten helpen en adviseren
Je ambieert een functie waarin je zaken moet regelen en meewerken aan procesverbeteringen De dynamiek van de afwisseling van fysiek praktisch werk, coördineren, klantencontacten en meedenken in projecten spreekt je aan.
Je voelt je op je plaats als je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. 

Het Concrefy aanbod aan jou:
Wij zijn een dynamisch bedrijf waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. Veelzijdige werkzaamheden, een stimulerende werkomgeving met collegiale medewerkers, met optimale kansen om het beste uit jezelf te halen. 

De sollicitatieprocedure:
De sollicitatieprocedure is in overleg met Invent Personeel en Organisatie in Venlo. Bij interesse kun je contact opnemen met Paul van der Spek, telefoon 06 53133597 of Jack Lenssen op nummer 0653313838.

Sollicitatieadres: concrefy@invent-personeel.nl.