Invent

Invent Personeel en Organisatie is opgericht door de arbeids- en organisatiepsychologen Jack Lenssen en Paul van der Spek. Afgestudeerd in de psychologie, hebben wij geleerd hoe het gedrag van individuele werknemers kan worden begrepen, voorspeld en beïnvloed. Deze kennis passen wij sinds 1987 toe als zelfstandig adviseurs.

De oprichting van Invent Personeel en Organisatie, een zelfstandig personeelsadviesbureau, was voor ons een logische stap: wij wilden praktische, werkbare oplossingen aandragen voor organisaties en daarbij worden afgerekend op resultaten. Vanaf het begin heeft Invent zich gespecialiseerd in de selectie en beoordeling van sleutelfunctionarissen voor klanten in profit en not-for-profit. Dit is een werkveld waarin we door onze achtergrond en ervaring als arbeids- en organisatiepsycholoog toegevoegde waarde bieden in vergelijking met de wervingsbureaus.

Missie
Onze missie is om bedrijven te helpen een sterk en gemotiveerd team op te bouwen. Dit doen we door middel van werving en selectie, assessments, coaching en advies.
Met onze deskundigheid en betrokkenheid willen we voor het bedrijfsleven dé partner zijn voor werving en selectie, assessments, coaching en ontwikkeling van management, personeel en organisatie. Betrokkenheid en eerlijkheid staan bij ons voorop in de samenwerking met onze klanten en kandidaten. Dat brengen we in de praktijk door met hen open en direct te communiceren.

Onze visie op de zaak
Van ondernemers en medewerkers wordt veel gevraagd. Alle zeilen moeten worden bijgezet om positieve resultaten en groei te bewerkstelligen. De arbeidsmarkt blijft krap voor commercieel, technisch en management talent. Er is sprake van een strijd om talent.
Bedrijven moeten veel aandacht besteden aan het behouden en ontwikkelen van het team en de medewerkers. Soms is een reorganisatie of inkrimping noodzakelijk en moeten pijnlijke keuzes worden gemaakt die juridisch, organisatorisch en sociaal verantwoord zijn.

Onze werkwijze
Onderscheidend zijn onze directe en snelle manier van werken, meer dan twintig jaar ervaring in recruitment, onze track record in de techniek, maakindustrie, telecom, handel en zakelijke dienstverlening, het gebruik van psychologische technieken en assessments en bovenal een extreme klantgerichtheid. Betrokkenheid en eerlijkheid staan voor ons voorop in de samenwerking met onze cliënten.

Ons team
Jack Lenssen, psycholoog NIP
Directie, werving en selectie, organisatie-advies en -ontwikkeling, training en coaching.

Paul van der Spek, psycholoog NIP
Directie, werving en selectie, assessments, duurzame inzetbaarheid, coaching en advisering.

Cosima Kliebenstein, psycholoog NIP
Coaching, training, personeelsadvies.