Venlo: Mechanisch Engineer

inventlogobwklein

Ronmas B.V. is een Nederlands machinebouwbedrijf gevestigd in Venlo. Met een team van vijftien enthousiaste mechanische-, elektrische- en software specialisten leveren we speciaalmachines aan klanten in de staal- en aluminiumindustrie over de hele wereld (Europa, het verre oosten en de VS).  Ons doel hierbij is om de arbeidsomstandigheden, veiligheid en kwaliteit van onze eindafnemers te verbeteren, hun productiekosten te verlagen en de negatieve effecten op de leef- en werkomgeving te verminderen.

De technische uitdagingen waar het Ronmas-team aan werkt  
We ontwerpen en bouwen onze oplossingen en machines in eigen beheer en stellen die zelf bij onze klanten in bedrijf. Hierbij zetten wij in veel gevallen robots en hoogwaardige sensortechnieken in. Onze oplossingen worden met name gebruikt voor het meten, markeren, identificeren en finishen van stalen en aluminium halffabricaten.

Bij ons werken Mbo’ers, Hbo’ers en TU’ers richting mechanica, mechatronica, software en electrical engineering. Voor echte technici is Ronmas een zeer interessante werkgever. De oplossingen van Ronmas moeten namelijk aan de hoogste eisen qua veiligheid en betrouwbaarheid in zeer uiteenlopende productie omgevingen voldoen. Al onze producten worden eerst samengesteld in onze werkplaats en daarna door onze service en aftersales afdeling geïnstalleerd en onderhouden. Tevens hebben we een joint venture in Servië waar engineering- en servicewerkzaamheden plaatsvinden. Iedere dag zijn we online met onze Servische collega’s verbonden en werken we samen aan machines en projecten.

Arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden
Ons bedrijf geeft aandacht aan training en opleiding van medewerkers. Gekeken wordt waar jouw groeikansen en ambities liggen. Hier wordt continue aandacht aan gegeven, met het doel om tot een optimale afstemming te komen.

De vacature
Vanwege de groei van opdrachten, zoeken wij momenteel een:

MECHANISCH ENGINEER
(Solid Works)

Je gaat in Venlo aan de slag in een team van vier engineers. Je werkt zelfstandig aan constructietekeningen. Je doet voorstellen, maakt berekeningen, verzorgt aanpassingen en maakt uiteindelijk ook de werkplaats- en samenstellingstekeningen. Je denkt mee over verbeteringen, adviseert collega’s van productie en werkt tevens rechtstreeks samen met de engineeringafdeling van de joint venture in Servië. De communicatie met hen is in het Engels. De projecten waar je aan werkt hebben meestal een doorlooptijd van enkele maanden. Je werkt gemiddeld aan vier tot zes speciaal projecten per jaar.

Wij hechten er grote waarde aan dat de ontworpen producten goed te installeren en te onderhouden zijn en zullen je dan ook af een toe vragen mee te gaan naar de klant en mee te helpen de machine te installeren, die door jou is ontworpen en gedetailleerd. 

Je achtergrond en ambities
Wij vragen voor deze rol bij voorkeur een HBO opleidingsniveau en diploma richting mechanische techniek of mechatronica. Gedreven ervaren MBO-technici met diploma zijn ook van harte welkom om te reageren. Gedegen kennis van Solid Works is nodig.

Belangrijke sociale en persoonlijke competenties: betrokkenheid, loyaliteit, aanpassingsvermogen, klantgerichtheid, doorzettingsvermogen en nauwgezet werken.

Enthousiast geworden en meer weten?
Neem dan contact op met onze adviseur Jack Lenssen. Telefoon 0653133597. E-mail: jl@invent-personeel.nl.