Venlo: Consultants Schade-Expertise en Inspectie

inventlogobwklein

Onze opdrachtgever Concrefy, gevestigd in de TrafficPort in Venlo, is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in betontechnologie. Met een frisse kijk en innovatieve technologie brengt Concrefy de betonindustrie naar een nieuwe standaard. Materiaalkundig onderzoek, productontwikkeling en procesverbetering, maar ook schadeanalyse en inspecties zijn de diensten. Concrefy combineert betontechnologie, moderne (meet-)technieken, en data-analyse in pragmatische “Decision Support Tools” en creëren toegevoegde waarde voor de klant.

De vijftig werknemers zijn initiatiefrijke probleemoplossers die met slim samenwerken aan de bal blijven. Technici met kennis en affiniteit met bouwtechniek, betontechnologie en research kunnen hier hun hart ophalen. De bedrijfscultuur is mensgericht, informeel en collegiaal. Kernwaarden van de bedrijfscultuur zijn afspraken nakomen en kwaliteit leveren, samenwerken, respect voor elkaar, blijven leren en innoveren.

In verband met de groei van Concrefy zijn we op zoek naar

CONSULTANTS SCHADE-EXPERTISE EN INSPECTIE
met interesse voor een loopbaan in betontechnologie en -onderzoek

De uitdaging:
Afhankelijk van je ambities, ervaring en kennis van het werkveld wordt je ingezet in een bij jou passende consultant rol. 

Als junior consultant word je opgeleid in onderzoek en advies naar betonschade. Vanaf de start verricht je belangrijke deeltaken in samenspraak met ervaren consultants. Als snel ga je aan de slag met veldwerk en zet je projecten op. Participeren in internationale projecten is mogelijk. Vanuit het traineeprogramma kun je doorgroeien in de rol van consultant on site inspecties of senior consultant. Afhankelijk van je ambities, ervaring en kennis van het werkveld wordt je ingezet in een bij je passend consultantrol. 

De consultant on site inspecties heeft de verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden op de onderzoeklocatie. Je zorgt ervoor dat schadeonderzoeken volgens plan verlopen en de benodigde monsters en gegevens worden verzameld. Je werkt in een projectteam. Incidenteel zijn er werkzaamheden in het buitenland.   

De senior consultant is verantwoordelijk voor grote onderzoeksprojecten op locatie. Start ligt bij het vertalen van de klantvraag naar een eenduidige onderzoeksvraag en eindigt bij de uiteindelijke verslaglegging en adviseren van de klant. Alle tussenliggende stappen, zoals: offerte, voorbereiding, dossiervorming, inspectie, laboratoriumonderzoeken, analyse van gegevens, rapportage en advies behoren tot je verantwoordelijkheid. Je werkt in een projectteam en stuurt bij om de doelstellingen te behalen. Incidenteel zijn er werkzaamheden in het buitenland in combinatie met de internationale Doka organisatie. 

Gevraagde ambities:

 • Ambitie om jezelf en je kennis te blijven ontwikkelen
 • Je wilt je kennis overdragen en hiermee je klanten van dienst zijn  
 • Je ambieert afwisseling in technisch multidisciplinaire samenwerking
 • Je zoekt een collegiale werkomgeving

Je profiel: 

 • TU of HBO niveau Bouwkunde, Civiele techniek of Constructie 
 • Voor de functie relevante werkervaring in de beton- en/of bouwbranche 
 • Mondelinge beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal 
 • Aantoonbare affiniteit of ervaring op het gebied van schade en inspectie. 
 • Communicatief sterk, adviesvaardig 
 • Enthousiast, daadkrachtig, energiek 
 • Gewetensvol en betrouwbaar 

Het Concrefy aanbod aan jou: 
Veelzijdige werkzaamheden, een stimulerende werkomgeving met collegiale medewerkers, met optimale kansen om het beste uit jezelf te halen. 

De sollicitatieprocedure 
De sollicitatieprocedure is in overleg met Invent Personeel en Organisatie in Venlo. Bij interesse kun je contact opnemen met Paul van der Spek, telefoon 06 53133597 of Jack Lenssen op nummer 06 53313838. Sollicitatieadres: concrefy@invent-personeel.nl.