Outplacement

Bedrijfseconomische of organisatorische ontwikkelingen kunnen ertoe leiden dat u afscheid moet nemen van een of meerdere van uw werknemers. Ook komt het voor dat, ondanks inspanningen van beide kanten, u en uw werknemer tot de conclusie komen dat het beter is wanneer laatstgenoemde zijn loopbaan ergens anders gaat vervolgen.
Dit is ook aan de orde wanneer u uw personeelslid door een arbeidshandicap binnen de organisatie geen passende werkplek meer kunt bieden. U moet dan, volgens de Wet Poortwachter, een “Spoor 2 traject” starten.

Om de betreffende werknemer(s) te helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging en de arbeidsovereenkomst op een verantwoorde manier te beëindigen kunt u kiezen voor een outplacement. Een outplacement is een proces waarin uw werknemer onder begeleiding van onze outplacementadviseur zo efficiënt en gericht mogelijk op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden in zijn loopbaan.

Outplacement begint met een goede analyse van de uitgangssituatie, competenties en ambities van uw werknemer. Het eindigt met een nieuwe baan bij een andere werkgever of met het starten van een eigen onderneming. Door het aanbieden van een outplacement biedt u uw vertrekkende werknemers de best mogelijke uitgangspositie voor de te maken nieuwe start.
Hierbij zoeken we samen met u en uw werknemer naar banen die wél passen bij zijn belastbaarheid, maar ook bij zijn competenties, interesses en ambitie.

Wat ons outplacementtraject u biedt:

• Uw werknemer slaagt eerder in het vinden van een nieuwe baan, doordat hij beter is voorbereid, meer zelfvertrouwen heeft en doelgerichter solliciteert;
• De schade aan de relatie tussen u en uw werknemer wordt beperkt;
• Uw werknemer is gemotiveerder om lopende zaken af te handelen;
• Outplacement is een belangrijke ondersteuning bij het verkrijgen van een ontslagvergunning;
• Met een goed Spoor 2 traject, zoals onze outplacementtrajecten, voldoet u aan de wettelijke eisen vanuit de Wet Poortwachter.

Lees hier meer over het Outplacement traject in fasen

Voor informatie over Spoor 2 trajecten kunt u op deze link klikken.