Assessments

gezamenlijke verkenning van talenten en waarden

Assessment betekent “beoordeling”. In het geval van selectie en potentieel-beoordeling is het een assessment van de talenten en persoonlijkheid van een sollicitant of medewerker met als doel om inzicht te krijgen in de mate waarin zijn of haar kwaliteiten en ambities en de eisen en mogelijkheden van de functie bij elkaar passen.

Kenmerkend voor onze werkwijze is dat wij je vragen om ook zelf mee te denken en conclusies te trekken uit de informatie die we in het assessment verzamelen. We maken je deelgenoot van onze overwegingen en advies. We onderstrepen hiermee ook je eigen verantwoordelijkheid voor je loopbaankeuzes.

Een assessment bestaat uit psychologische vragenlijsten en tests. Daarnaast bespreken we je loopbaan, waarden, ambities en manier van werken. We gaan in op de functie waar je voor beoordeeld wordt. Ook praktijksimulaties en rollenspellen kunnen er deel van uit maken. Zo brengen we je talenten, persoonlijke eigenschappen, ambities en vaardigheden in kaart. Op basis hiervan brengen we aan de opdrachtgever en aan jou een advies uit over je geschiktheid voor een functie of je doorgroeimogelijkheden.

Wij houden ons aan de Beroepscode van het NIP. De basisprincipes hiervan zijn dat de psycholoog zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedraagt. Wij zorgen ervoor dat je privacy gewaarborgd blijft volgens ons reglement.

Een volledig assessment duurt meestal een hele dag. De nabespreking is telefonisch of bij ons op kantoor. De procedure bij een assessment is als volgt:

  • We krijgen van tevoren je cv, de beschrijving van de functie waarvoor we je gaan beoordelen en eventueel specifieke vragen die beantwoord moeten worden.
  • Je krijgt van ons per mail een uitnodiging.
  • Tijdens het assessment krijg je tests en vragenlijsten. Hiermee krijgen wij inzicht in je leervermogen, je competenties en waarden.
  • In gesprekken gaan we in op je ervaring en kennis, stijl van samenwerken, keuzes en ambities.
  • In rollenspellen kun je in een praktijksituatie je manier van werken laten zien.
  • De assessment psycholoog analyseert je resultaten, bespreekt deze met je en schrijft een conceptrapport.
  • We maken met jou het rapport definitief en dit gaat na jouw toestemming naar je (toekomstige) werkgever.

Contact

Onze inzet is om je te inspireren en adviseren.
Neem gerust per mail of telefonisch contact met ons op voor een kennismaking.