Venlo: Betontechnoloog Buitendienst

inventlogobwklein

B|A|S Research & Technology in Venlo is het Global Concrete Research & Technology Center van Doka, de grootste bekistingsleverancier ter wereld, met zo’n 160 vestigingen in 72 landen.
Diensten liggen op het vlak voor R&D, schade inspectie en consultancy. Opdrachtgevers zijn civiel- en bouwtechnische adviesbureaus, aannemers en betonproducenten in binnen- en buitenland. Met behulp van het zelf ontwikkelde CONCREMOTE concept begeleiden de specialisten van B|A|S de grootste bouwprojecten ter wereld, zoals stuwdammen, hoogbouw torens, tunnels en bruggen.

De vijftig werknemers van B|A|S zijn initiatiefrijke probleemoplossers die met slim samenwerken aan de bal blijven. Technici met kennis en affiniteit met bouwtechniek, betontechnologie en research kunnen hier hun hart ophalen.

In verband met de groei van de activiteiten zijn we op zoek naar een:

BETONTECHNOLOOG voor de buitendienst
MBO+/HBO-niveau, bouwkunde of werktuigbouw

De uitdaging:
Dit is een afwisselende en zelfstandige buitendienst functie vol in de praktijk van de betonbouw. Je werkterrein is op bouwlocaties (bij de betonstort bijvoorbeeld van een parkeergarage), bij aannemers, betoncentrales en prefab betonfabrieken. Je adviseert over werkmethoden en materialen en rekent recepten uit.

Je legt de voordelen uit van het toepassen van Concremote in productieprocessen en weet onze klanten hiervoor enthousiast te maken. Na je inwerkperiode heb je hier een goed beeld van. Je schrijft verslagen van je werkzaamheden en maakt rapportages. Je hebt oog voor wat in een bedrijf speelt op betontechnisch gebied en wat BAS hierin nog meer kan betekenen. Je geeft dit signaal intern door.

Over een langere periode gezien ben je gemiddeld een dag per week op kantoor voor het maken van rapportages en laboratoriumwerk. Zo’n twee dagen ben je op betoncentrales en/of prefab betonfabrieken. Je adviseert over de samenstelling en verwerking van allerlei soorten beton, zowel in de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase van projecten.

De andere twee dagen ben je op de bouwplaats. Dat kan ook onder natte en koude omstandigheden zijn. Je ziet toe op de stort, neemt en analyseert monsters en controleert. In bouwvergaderingen sta je sterk in je schoenen en weet je overtuigend uit te leggen waarom je voor een bepaald recept hebt gekozen en waarom dat gevolgd moet worden.

Voor wie interessant?
Deze functie is interessant voor een gedreven betontechnoloog die “in het veld” actief wil zijn en met klanten wil werken. Hij wil enerzijds voorschrijven en (recepten en procedures) controleren. Anderzijds is hij gedreven om zijn klanten te adviseren en helpen om efficiënt en veilig mooie betonproducten en –constructies te maken. Hij ziet niet op tegen autorijden en heeft er geen moeite mee om weleens later thuis te komen. Een betonstort of een gesprek op een centrale kan immers weleens uitlopen. Tot slot is de kandidaat zeer geïnteresseerd in zijn vak en wil hij daar nog veel over leren.

Je kennis en ervaring

  • MBO+/HBO werk- en denkniveau en een afgeronde technische opleiding, bijvoorbeeld betontechnologie, bouwkunde, civiele techniek;
  • Diploma Betontechnoloog;
  • Minimaal vijf jaar in de functie toepasbare kennis en -ervaring op het werkgebied (met name recepten);
  • In staat recepten te maken en de interesse om deze kennis verder te ontwikkelen.

Je kerncompetenties

  • Motivatie om het werk inhoudelijk helemaal in de vingers te krijgen;
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, nauwkeurigheid en een sterk kwaliteitsbewustzijn;
  • De communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) om met de verschillende klanten samen te werken, ze te adviseren en te overtuigen;
  • Assertiviteit, doorzettingsvermogen, zelfdiscipline en een zelfstandige werkhouding;
  • Goed in het zelfstandig op locatie inschatten, plannen, organiseren en uitvoeren van werkzaamheden.

Het B|A|S aanbod aan jou:
Salaris bij fulltime: € 3.000 – 4.000 bruto per maand afhankelijk van ervaring en kennisniveau.
Veelzijdige werkzaamheden, een stimulerende werkomgeving met collegiale medewerkers, met optimale kansen om het beste uit jezelf te halen.

De sollicitatieprocedure:
De sollicitatieprocedure is in samenspraak met Invent Personeel en Organisatie in Venlo. Bij interesse kun je contact opnemen met Paul van der Spek. Telefoon: 06-53 133 597.

Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met dhr. D. Pero. Hij is bereikbaar op 077-8507222. Sollicitatieadres: bas-vacatures@invent-personeel.nl.