Venlo: Internationaal Mechanisch Machinemonteur

inventlogobwklein

Ronmas B.V. is een Nederlands machinebouwbedrijf gevestigd in Venlo. Met een team van vijftien enthousiaste mechanische-, elektrische- en software specialisten leveren we speciaalmachines aan klanten in de staal- en aluminiumindustrie over de hele wereld (Europa, het verre oosten en de VS).  Ons doel hierbij is om de arbeidsomstandigheden, veiligheid en kwaliteit van onze eindafnemers te verbeteren, hun productiekosten te verlagen en de negatieve effecten op de leef- en werkomgeving te verminderen.

De technische uitdagingen waar het Ronmas-team aan werkt  
We ontwerpen en bouwen onze oplossingen en machines in eigen beheer en stellen die zelf bij onze klanten in bedrijf. Hierbij zetten wij in veel gevallen robots en hoogwaardige sensortechnieken in. Onze oplossingen worden met name gebruikt voor het meten, markeren, identificeren en finishen van stalen en aluminium halffabricaten.

Bij ons werken Mbo’ers, Hbo’ers en TU’ers richting mechanica, mechatronica, software en electrical engineering. Voor echte technici is Ronmas een zeer interessante werkgever. De oplossingen van Ronmas moeten namelijk aan de hoogste eisen qua veiligheid en betrouwbaarheid in zeer uiteenlopende productie omgevingen voldoen. Al onze producten worden eerst samengesteld in onze werkplaats en daarna door onze service en aftersales afdeling geïnstalleerd en onderhouden. Tevens hebben we een joint venture in Servië waar engineering- en servicewerkzaamheden plaatsvinden. Iedere dag zijn we online met onze Servische collega’s verbonden en werken we samen aan machines en projecten.

Arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden
Ons bedrijf geeft aandacht aan training en opleiding van medewerkers. Gekeken wordt waar jouw groeikansen en ambities liggen. Hier wordt continue aandacht aan gegeven, met het doel om tot een optimale afstemming te komen.

De vacature
Vanwege de groei van opdrachten, zoeken wij momenteel een:

INTERNATIONAAL MECHANISCH MACHINEMONTEUR
( VOOR BINNEN- EN BUITENDIENST)

Je gaat aan de slag in een team van vier technici, die samen de speciaalmachines opbouwen en verantwoordelijk zijn voor de technische service aan de klanten. Samen met je collega’s ben je het visitekaartje van ons bedrijf, met als missie het helpen en ontzorgen van onze klanten in de staal en aluminium industrie. Je werkt zowel op het bedrijf in Venlo, als bij klanten in het buitenland. 

Zo’n tien tot vijftien keer per jaar ben je in het buitenland, vaak in Europa en Amerika, zowel voor het in bedrijfsstellen van nieuwe machines, als voor service aan machines, die al jaren in productie zijn en eerder door Ronmas zijn geleverd. De verblijfsduur bij de buitenlandse klant is enkele dagen tot twee weken. Je overnacht dan in de buurt van de klantlocatie, waarbij voor alles wordt gezorgd.

Wij hechten er grote waarde aan dat de ontworpen machines goed te installeren en te onderhouden zijn en zullen je dan ook vragen met de engineer mee denken over de constructie van machines.

Je werkzaamheden

  • Het mechanische deel wordt je voornaamste werkveld. 
  • Volgens tekening stel je de machines samen. 
  • Bij vragen of onduidelijkheden kun je terecht bij de servicemanager, collega’s op de werkvloer of de engineer, die de machine heeft bedacht en getekend. 
  • Met het team voer je testen uit (FAT), waarbij ook de hardware en software engineers betrokken worden. 
  • Na acceptatie van de machine gaat deze naar de klant in het buitenland. 
  • Samen met een collega verzorg je bij de klant het testen en de inbedrijfstelling (SAT). 
  • Je lost eventuele technische problemen op en zorgt bij vertrek voor een goed functionerende machine in de productielijn
  • Dit alles in een goede en open communicatie met je contactpersonen bij de klant.

Je achtergrond en interesses
Wij vragen voor deze rol bij voorkeur een HBO opleidingsniveau richting mechanische techniek of mechatronica. Gedreven ervaren MBO technici met diploma zijn ook welkom om te reageren. Je hebt interesse in het helpen van klanten en collega’s met technische oplossingen. Sleutelen zit in je bloed. Je vindt het leuk om te reizen, zelfstandig te werken, en deel uit te maken van een klein  team. Het spreekt je aan te leren van je collega’s en vindt het ook leuk om je eigen kennis over te dragen.

Belangrijke sociale en persoonlijke competenties: betrokkenheid, loyaliteit, aanpassingsvermogen, klantgerichtheid, doorzettingsvermogen en nauwgezet werken. Zowel starters als ervaren monteurs zijn van harte welkom!

Enthousiast geworden en meer weten?
Neem dan contact op met onze adviseur Jack Lenssen. Telefoon 0653133597. E-mail: jl@invent-personeel.nl.