Assessments

Een assessment bestaat uit psychologische vragenlijsten en tests. Daarnaast vertelt u in twee gesprekken over uw loopbaan, ambities en uw manier van werken. Ook gaan we in op de functie waar u voor beoordeeld wordt. Ook praktijksimulaties en rollenspellen kunnen er deel van uit maken. Zo brengen we uw talenten, persoonlijke eigenschappen, ambities en vaardigheden in kaart. Op basis hiervan brengen we aan de opdrachtgever een advies uit over uw geschiktheid voor een functie of uw doorgroeimogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat uw privacy gewaarborgd blijft volgens de code van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Een volledig assessment duurt meestal een hele dag. De nabespreking is telefonisch of bij ons op kantoor.

De procedure bij een assessment is als volgt:

1. We krijgen vantevoren uw cv, de beschrijving van de functie waarvoor we u moeten beoordelen en eventueel specifieke vragen die beantwoord moeten worden.
2. U krijgt van ons per mail een uitnodiging.
3. Tijdens het assessment krijgt u tests en vragenlijsten. Hiermee krijgen wij inzicht in uw leervermogen, uw competenties, vaardigheden en ambities. In twee gesprekken gaan we in op uw ervaring en kennis, uw stijl van samenwerken, keuzes en ambities.
4. De tests nemen we deels geautomatiseerd af.
5. In rollenspellen kunt u in een praktijksituatie uw manier van werken laten zien.
6. Onze assessment psycholoog analyseert uw resultaten, schrijft een conceptrapport en bespreekt dit met u.
7. Na uw akkoord gaat dit rapport naar uw potentiële werkgever.

Neem voor vragen en advies over assessments gerust contact met ons op.

Invent Assessments heeft testlocaties door het hele land en een assessment kan ook op locatie bij de opdrachtgevende organisatie worden verzorgd.